ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

Kako da vam trepavice budu veće!!




Imati kratke trepavice nije tragedija, danas postoji toliko trikova i načine kako bi bile gušće, a ne samo to, nego rasti će duže i biti će ljepše duže. Možete isprobati ovu domaću maskaru i vidjeti dobro čudne rezultate koje će preporoditi vaše trepavice. 

Samo prirodni sastojci će nahraniti i zaštititi strukturu trepavica čineći ih otpornijim i jaka.


Želite li znati više? Idemo:


*** Nanositi jednom na dan prije odlaska na spavanje.  Zašto prije spavanja? Da vam ne bi ulje došlo u doticaj sa očima jer će te osjećati peckanje. Ili ako imate malo spretniju ruku nanesite je kao maskaru u umjerenim količinama i pazite da vam ne uđe u oko!


Trebat će vam:

- Maskara štapić (uzeti staru i očistite ju);
- Posudica;
- ricinusovo ulje;
- Vitamin E ulje (ako želite);
- Aloe vera gel (ako želite).


Upute: Uzmite posudu i pomiješati sastojke (ricinusovog ulja, vitamina E ulje, aloe vera gel). Količini, potrudite se da sastojke stavljate u približno jednakim omjerima. Izmiješati i dobro protresti, a zatim uz pomoć maskare štapića to nanosite na vaš donje i gornje trepavice.   Osjećati  ćete rezultate prvog korištenja i  promjena s vremenom.  


ILI


Možete malo ulja koja je po teksturi malo gušće  staviti na štapić za uši i potapkati po korijenu trepavica. 

ILI

Očistite četkicu od maskare i umočite u ulje i nanesite kao maskaru. Super je što ovo ulje ima ovakav način kapanja ulja, četkica od maskare lijepo ulazi unutra, a kad se povlači van višak ulja ostaje u bočici.


   


Tekstura: malo gušće ulje
Miris: blag, neutralan
Boja: blago žučkasto
Težina:100 ml
Namjena: oralna primjena i za kožu i kosu
Proizvođač: Kemig d.o.o.
Rok trajanja: naveden na ambalaži



Gdje ulje kupiti?

Ja sam svoje kupila davno i To poznati brend oleoTerapi  hladno tiješteno biljno ulje možete pronaći u svim ljekarnama. Ovaj brend ima puno ulja i to hladno prešanih. Ja ga nisam baš puno potrošila. Mislim da nema manja pakiranja, pa ako i kupujete podijelite sa prijateljicama. Cijena je oko 23 kn.



Za Što još možete koristiti ulje?


Ovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suhe kože i kose.Potiče stvaranje kolagena i elastina što umanjuje pojavu bora - to ga čini odličnim sredstvom za njegu zrelije kože. 
Ja sam ga isprobala nanositi na lice  ima puno portala koji tvrde da uklanja prištiće i mitesere, čisti i hidratizira kožu. Ulje je dosta gusto i preporučila bi ga osobama za suhom kožom ako žele isprobati  za tu namjenu, nije za masno lice jer zatvara pore i kod mene su se pojavili prištiči.
Potiče rast trepavica, kose i obrva. Redovita primjena ulja također potiče rast noktiju, sprječava opadanje kose i uklanja perut. Ukoliko ste zaboravili ili nemate preparata za skidanje šminke može vam pomoći ovo ulja.
Masna koža – 30% ricinusovog ulja, 70% suncokretovog ulja.
Normalna koža – 20% ricinusovog ulja, 80% suncokretovog ulja 
Suha koža – 10% ricinusovog ulja, 90% maslinovog ulja
Ricinusovo ulje odličan je regenerator za kosu (potrebno ga je nanijeti na kosu 15 minuta prije pranja kose). Ja ne velim baš regeneratore  jer još više maste moju masnu kosu, i bila sam vrlo skeptična ovo isprobati. No stavila sam ga malo pošto je ulje dosta gusto malo sam navlažila vrhove kosu i držala oko sat vremena i isprala. Ulja stavljam kad imam kosu u repu tako da nije u dosticaju sa tjemenom.
Moje trepavice nakon 4 tjedan korištenja ulja!!




Jeste li isprobale ove recept?


4 komentara:

  1. Probala sam. Super je bilo jedno vrijeme i nakon sto sam prestala koristiti, nakon nekog vremena kao da nikada nisam ni koristila. Ne znam, valjda ne djeluje na mene ili sto vec. Ja sam ricinusovo ulje kupila za nekih 15-20 kn, a bocica je od nekih 20-ak ml. Ulje se stvarno ne moze potrositi, ja sam podijelila sa sestricnom i jos sam i bacila dosta jer je istekao datum.
    Sve si mislim da cu probati opet mackati s njim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam jos probala, ali mi je u planu.. Jer,koliko vidim, rezultati su odlicni.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam jos probala, ali mi je u planu.. Jer,koliko vidim, rezultati su odlicni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jedan od prirodnih recepata koji je vrlo učinkovit, ukoliko želite da vam brzo porastu dlačice ili u ovom slučaju trepavice, obrve. Drago mi je da vas vas potaknula na korištenje ulja. :)

    OdgovoriIzbriši