četvrtak, 22. listopada 2015.

SPRIJEČITE VANJSKE UTJECAJE DA DJELUJU NA VAŠU KOŽU



Zima je godišnje doba u kojem se sada nalazimo, a  nju prate niske temperature, hladan vjetar i jaka isijavanje u planinama. Zimsko sunce i boravak na svježem zraku  djeluju dobro na naše zdravlje, pa se osjećamo bolje i odmornije, no niske temperature, boravak  u zatvorenim prostorijama, hladan  vjetar, jako sunce mogu djelovati na kožu i oštetiti.



Kako si možemo pomoći i kako spriječiti sve neželjene utjecaje zime na našu kožu?


  • Treba početi od pravilne njege kože koju započinjemo sami u svom domu. Potebno je koristiti blage losione i mlijeka za čišćenje kože svakodnevno, te jednom tjedno učiniti piling kože tijela i lica kako bi se uklonile površine stanice i nastavilo dalje s  pravilnom njegom.
  • Preko dana je vrlo važno kožu zaštiti, a navečer koristiti kreme koje vraćaju vlagu u kožu.
  • Koristite nježnije preparati za skidanje šminke tako ćete ublažiti isušivanje i crvenilo lica. Dermatolozi savjetuju i korištenje krema ili ulja za tijelo umjesto losiona jer su učinkovitiji. 
  • Nahranite kožu ruku ukoliko je jako suha i oštećena, nanesite vazelin na ruke prije spavanja kako bi se koža noću pomalo oporavljala. 
  • Na radijatore postavite ovlaživače zraka, a ako živite u velikim prostorijama stavite ih više. Svakako ovlaživače postavite i u spavaće sobe kako se ujutro ne bi budili suhih usta, a svakako ćete pomoći i svojoj suhoj koži da se brže oporavi.

  • Priuštite si mlačne kupke za noge u vodi začinjenoj morskom solju i par kapi relaksirajućih eteričnih ulja poput ružmarina, lavande, kestena, borovice i menta. Vazelin koristite na suhoj koži. Nanesite ga na grube dijelove kako biste spriječili pucanje peta. Korištenjem vazelina omogućavate svojim stopalima da budu mekana i dobro hidratizirana. 
  • Nije rijetkost da nam zimi ispucaju usnice. Zato zapamtite: nikada ih nemojte oblizivati. U prvom trenutku oblizivanje donosi olakšanje, ali vrlo brzo situacija će se dodatno pogoršati. Redovito nanosite zaštitu za usnice i više puta na dan i nikada ne izlazite iz kuće bez nje.
                                                  
  • Ako ne osigurate kosi primjerenu njegu i zaštitu, vrlo ćete se brzo suočiti sa suhim i ispucalim vrhovima, masnim vlasištem ili peruti. Šamponi i regeneratori za suhu i oštećenu kosu vraćaju svilenkasti sjaj te olakšavaju raščešljavanje i uklanjanje nastalih čvorića.
  • Koža tijela zaštićena je odjećom, ali upravo zbog tog stalnog kontakta koža postaje gruba, brže gubi vodu i postaje suha. Zimi koža često svrbi i zateže, a to je znak da treba intenzivnu pažnju. Ujutro će suhoću spriječiti ulje za tuširanje ili gel s dodatkom ulja, a navečer si priuštite kupku s dodatkom ulja. 
  • Nikada nemoj zimi zapostavljati odlaske na pilates, ples ili vježbanje na satu tjelesnog samo zato što ti se ne izlazi iz kuće ili ti se ne da obući trenirku. Jasno, možeš vježbati i doma, a redovita tjelovježba je važna jer održava tvoje tijelo zdravim, u formi, a također i poboljšava cirkulaciju krvi u koži.
  • Voda igra važnu ulogu u održavanju kože mekom i elastičnom. Zato je vrlo važno piti dovoljno vode zimi. 
  • Uz sve kozmetičke proizvode i prehranu, jednako je važno dobro se naspavati. Ako cijelu noć provedeš uz chatanje, učenje ili gledanje filmova, prva izdajica bit će tvoja koža.
                                        

Nema komentara:

Objavi komentar