četvrtak, 4. kolovoza 2016.

BioBaza Sun & Sea Forever



Vrući ljetni dani još uvijek traju na kopnu se to malo teže podnosi nego na moru, no možemo se rashladiti u bazenu ili posjetiti neko kupališta.. Mnogi proizvođači nam nude pekmeza ili ulja za tamnjenje. Ove godine sam i ja odlučila isprobati za vrijeme odmora na otoku Viru koji je vrlo brzo prošao  i vrijeme je da vam napišem post o Biobaza suhom ulju za sunčanje Sun and Sea Forever Dry Sunning Oil. Sigurno ste ćule o ovom ulju radi se o tekućem pekmezu za brzo tamnjenje. Čitajte što ja mislim o ovom proizvodu, pozitivne i negativne strane.




Ambalaža tj. sama naljepnica proizvoda ima manu brzo se ljušti i izgleda iz grebano, meni baš ne smeta no mogli bi poraditi i staviti kvalitetniju naljepnicu. Bočica je vrlo praktična i pakiranje od 250 ml se vrlo sporo troši.  Ja sam potrošila oko 20 ml pet dana korištenja. Proizvod ima poklopac kojim je zaštićena pumpica ja sam ga izgubila, no nema veze i ovako ću je moći držati u ormaru. Pumpicu treba malo jače pritisnuti što mi se sviđa, pritiskom ulje se rasprši na površinu kože i naravno pripazite da si ne zamastite ručnike i ostatak opreme za plažu. Ja uvijek držim proizvode za sunčanje u posebnoj vrećici u torbi tako se osiguram od nezgoda.

 
Cijena ovog tekućeg pekmeza je 70 kn za 250 ml, no možete uhvatiti na različitim sniženjima u Bipi, Kozmo, Dm za oko 55kn.

Ulje je tekuće zlatno žute boje koje se vrlo brzo stapa s kožom i čini je hranjivom i dosta masnom. Morska sol djeluje malo agresivnije na našu kožu tako da masno ulje nije na odmet. Koža je meka  na dodir i sjajna. Miris mi se jako sviđa, prvo se osjeća miris citrona, a onda kasnije kombinacija mirisa kao ostale kreme za sunčanje. Miris ne ostaje jako dugo na koži. 


Ulje sadrži prirodne sastoje i ulja argana, makadamije, lješnjaka i nevena koji čuva našu kožu da bude elastična i vlažna. Bogato je ekstraktom mrkve i oraha iz domaćeg uzgoja. Suho ulje za sunčanje je bez parabena, boja, parfema i sl što mi se jako sviđa.

Ulje se preporuča za kožu koja je otporna na sunce ili je već postigla preplanuli ten. Ulje ne sadrži zaštitni faktor pa je važno nanositi ga u jutarnje ili večernje sate kad nije jako sunce ili sa kombinacijom sa zaštitnim faktorom. Kako sam na more već krenula sam malo tamnijeg tena, prva dva dana sam nanosila sa kremom SPF 15 i izbjegavala sam jako sunce to vrijeme sam spavala. Kasnije sam nanosila samo ulje i dobila sam lijepu tamnu boju. Na području cijelog tijela najviše mi se sviđa što su mi uspjele potamniti noge jer korištenjem samo kreme to je vrlo teško. Stavila sam ulje i na lice no nije me oduševilo- boju sam dobila, no na području čela se nakon nekoliko dana počelo ljuštiti nije napravilo neku štetu, skinula sam taj sloj ulja tj. dio koji se je ljuštio.

Važno je nakon sunčanja njegovati kožu tako da se opskrbite na dobrim losion.  Ja sam svaki dan njegovala svoju kožu nakon sunčanja, no na ramenu kako sam nosila torbicu koža mi se ljuštila i za jednu nijansu nema istu boju kao na ostatku tijela. 




Ulje definitivno preporučam za brzo tamnjenje tijela, no ne i lica.


Hvala, Tatjana

Nema komentara:

Objavi komentar