nedjelja, 29. studenoga 2015.

STOP!! ISPUCANIM USNAMA



Dolaskom hladnijih dana naše usne zahtijevaju više njege i pažnje. Za tu namjenu možete koristiti Melem, Labello , Vazelin ili pa pripremite vlastiti proizvod!!.
Gore navedene proizvode možete pronaći u svim drogerijama, cijena im je od 10 - 20 kn naravno ovisno o količini i vrsti proizvoda.

Uzroci suhih i ispucalih usana, uz specifičnu građu usana i vanjske uvjete zimi, mogu biti manjak vitamina i minerala, alergija na sastojke u balzamima za usne i pastama za zube, lijekovi, iritacija uzrokovana prehrambenim namirnicama... 

Usne u svojoj građi, za razliku od ostalih dijelova lica, nemaju lojne žlijezde koje izlučuju esencijalne masti. One su prekrivene samo tankim, nježnim slojem. Zbog toga dehidracija kroz usne može biti i do deset puta veća u odnosu na druge dijelove tijela"




Ovdje je jednostavan način za rješavanje ispucale usne i dobijete  glatke i spremne za nanošenje ruža. Sve što trebate je: sol, šećer, maslinovo ulje, vazelin, balzam za usne i prazna posuda.
Pomješajte sastojke zajedno i spremite u svoju posudicu. To će trajati nekoliko mjeseci!.



Ja sam recept isprobala i odličan je!!

**Nakon što na očišćene usne stavite balzam koji će ih nahraniti, pričekajte par minuta prije nego na nesete ruž na usne.
***Za duže trajanje ruža na usnama, prije ruža stavite malo pudera na usne. Puder će vam ruž na usnama učiniti trajnijim. Za kraj na usne možete staviti sjajilo koje će pojačati boju ruža i vaše usne učiniti punijima.

Nema komentara:

Objavi komentar