nedjelja, 10. siječnja 2016.

OBRVE- oblik i brži rast






Nisu svi od nas blagoslovljeni s prirodno lijepim obrvama Postoji mnogo čimbenika kao što su nedostatak vitamina, hormonska neravnoteža, itd, koji utječu na teksturu i debljinu naših obrva. Međutim, dokazano je da je rast obrva može biti bolje i brže opredjeljenjem korištenjem nekih kućnih pripravaka kao i nakon određene redovite prakse.

Želite li znati više? Idemo:


Kako rastu brže obrve?

Pa, prije nego što počnete očekuje 'preko noći čudo', dopustite mi da vam kažem nešto o rastu obrve brže. Uobičajeni stopa rasta obrva dlaka je više ili manje 0.16mm dnevno. Ovisno o tome, možete razviti svoje željene obrve bilo gdje između 4 i 8 tjedana. Dakle, morate biti strpljivi dok je pokušavate sljedeće kućne pripravke, brigu o obrva neka vam bude redovita praksa.

ZA BRŽI RAST OBRVA KORISTITE



  1. Ricinusovo ulje POTVRĐUJEM! (koristila sam)
  2. Kokosovo ulje
  3. Vazelin POTVRĐUJEM! (koristila sam)
  4. Aloe vera


Savjeti za brži rast obrva:


  • Kloniti se pretjeranog čupanja obrva
  • Uzmite mekanu-četku i napravite piling kože koja okružuje vaše obrve kako bi se dobili osloboditi od mrtvih stanica.
  • Brinite da imate dobro uravnoteženu prehranu, punu vitamina, minerala i drugih esencijalnih hranjivih tvari.
  • Pijte puno vode za ispiranje toksina iz tijela i pomoći rastu vašeg obrva dlaka.
  • Pokušajte izbjeći koristeći obrva makeup što je više moguće. (u razdoblju rasta)


Kao i sve drugo, za lijepe obrve treba si uzeti vremena i truda. Ako ste spremne raditi na tome, vi ćete sigurno dobiti vrhunce vaših želja! 

OBLIK OBRVA

Kad su vam obrve počele rasti sigurna sam da želite i lijepi oblik vaših obrva. Tijekom rasta ostavite 2 tjedna tijekom stavljanja pripravaka da vam obrve miruju.!( bez škara i pinceta)!!! Znam strašno zvuči jer će nicati dlačice okolo i izgledati ćete neuredno, ne brinite one vanjske možete maknuti.


VAŽNO!! pratite prirodan oblik vaših obrva, nemojte gledati druge nego oblik vaših obrva.! Nemojte si čupati obrve da bi dobili neki veći kut ili luk željeni!! To možete postići da na željeno mjesto iznad i ispod stavite korektor i na taj način naglasite taj dio!! 

MOJ OBLIK!!


  • Oblik obrva prema obliku lica

Think about your face shape.



  • Sami odredite oblik obrva
Figure out the brow shape you want.

  • Približna jednakost - obrve vam ne mogu biti točno jednake,  no mogu biti približno. Važno je promatrati jednakost početnog dijela obrve, najdeblji dio. Zatim sama visina početnog dijela i vaših naglašenih kuteva i naravno kraj, najtanji dio u dijagonali sa "trubicom" nosa

Map out where your eyebrows should begin and end.

  • Najbolji izgled 4 dijela - za ovo možete koristiti olovku za oči i lagano si zabilježiti ova važna 4 dijela.

The measurements should look something like this:



  • Matrice za obrve - matrice za obrve vam mogu biti od velike pomoći kod samog oblikovanja, a  i kasnije kod popunjavanja. Matrice možete pronaći u Essence eyebrows setu  za popunjavanje obrva LINK!! Pomoći će vam jako puno tako da ako niste sigurni u svoju ruku i oko, kupite matrice,prislonite uz obrve i oblikujte!!

Try using a brow stencil.


  • Popunjavanje obrva- možete si potamniti sa olovkom vanjske dijelove i  sam željeni oblik. Kasnije sa sjenilom popuniti ih. VAŽNO!! Prvi najdeblji dio nemojte jako tamniti onaj uvijek mora biti svjetliji o samog kraja koji je tamniji.!! 


Fill in thin brows with a pencil or use brow powder and a brush.

Kad budete zadovoljne sa svojim obrvama, da bi one uvijek bile lijepe i sređene potrebna vam bude pinceta (za čupanje dlačica oko obrva i izvan vašeg željenog oblika), češljić (dosta ljudi ga smatraju nevažnim, no samo ako ujutro počešljate svoje obrve izgledati ćete drugačije.. isto kao i kosa), male škarice ( ne treba uvijek čupati obrve, nego ih treba skratiti i željeni oblik je opet isti)

KORACI:

  1. Češljanje
  2. Skrati škarama
  3. Čupanje viška i oko obrva 
Pronađite svoj željeni oblik obrva!!









1 komentar:

  1. Muku mucim sa svojim obrvama vec dosta dugo, ali sada cu pokusati slijediti tvoje savjete. Nemam sto izgubiti. Nadam se da cu doci do zeljenog rezultata. :)
    Tvoje obrve su mi super! ;)

    OdgovoriIzbriši